top of page

Η Κρυφή Πρόθεση πίσω από κάθε Πράξη μου δημιουργεί την Πραγματικότητά μου.Απόσπασμα από την διδασκαλία μου στις 18 Δεκεμβρίου 2013.

Δύο άνθρωποι θα βάλουν δύο ίδιους σπόρους στο ίδιο έδαφος, με τον ίδιο τρόπο. Η εξωτερική κίνηση είναι η ίδια. Ο ένας σπόρος θα ανθίσει και ο άλλος θα μαραθεί.

Δύο υπηρέτες. Και οι δύο υπηρετούν. Στον έναν ο Κύριος δίνει το Δώρο, ο άλλος δεν παίρνει τίποτα. Και αυτός βέβαια που δεν παίρνει τίποτα, πηγαίνει και κάνει παράπονα στον Κύριο και λέει: «Κύριε μου έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και εγώ Σε υπηρετώ όπως και εκείνος. Γιατί εμένα δε μου δίνεις Δώρο;».

Η απάντηση είναι απλή: «Γιατί δεν είχατε την ίδια Πρόθεση».

Πίσω από τις πράξεις σας υπάρχει πάντα μια Πρόθεση. Σε όλα τα πράγματα. Αυτό μπορεί να σας δικαιολογήσει γιατί μια επιχείρηση θα χαθεί, μια σχέση θα διαλυθεί, ένα ατύχημα θα συμβεί… Δύο ίδια μαγαζιά, στην ίδια περιοχή προσφέρουν το ίδιο προϊόν: το ένα πάει καλά, το άλλο όχι. Πανομοιότυπες κινήσεις - το αποτέλεσμα διαφορετικό. Γιατί; Επειδή ο λόγος που κρύβεται πίσω από την κίνηση, είναι διαφορετικός.

Οι Καρποί που προκύπτουν από την Πράξη, εξαρτώνται από την Πρόθεση που βάζεις…

Το ερώτημα είναι: Είστε έτοιμοι να δείτε τις Προθέσεις σας;

- Γιατί ο ένας σπόρος θα ανθίσει, και ο άλλος θα μαραθεί; Ο ένας θα ανθίσει γιατί εκείνος που τον βάζει στο χώμα του δίνει (του σπόρου)… Και ο άλλος θα μαραθεί γιατί εκείνος που τον βάζει στο χώμα του παίρνει.

Ο Σπόρος του πρώτου παίρνει δύναμη κι αγάπη, και ανθίζει. Ο Σπόρος του δεύτερου - επειδή όταν τον φύτεψε είχε προσδοκία να λάβει - του πήρε την δυνατότητα να ανθίσει, και μαραίνεται…

Άρα, η βαθύτερη Πρόθεση στις Πράξεις είναι αν θέλω «να δώσω» ή «να πάρω»…

Η Πρόθεση έχει μοίρασμα και δοτικότητα, έχει όταν δίνω εσωτερικά. Όχι όταν δίνω εξωτερικά. Γιατί εξωτερικά και αυτός που δίνει με αγάπη, και αυτός που δίνει με προσδοκία, μοιάζουν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αυτός που πραγματικά δίνει, δεν έχει προσδοκία. Αυτός που θέλει να λάβει, έχει προσδοκία και συνεχώς ελέγχει το Αποτέλεσμα.

Και οι δύο κάνουν Πράξη Αγάπης, αλλά ο ένας δίνει Αγάπη, και ο άλλος περιμένει να λάβει Αγάπη. Αυτός που προσδοκά, θα μένει νηστικός. Αυτός που δίνει θα έχει πάντα να φάει.

Άρα, η πρόθεση ξεχωρίζει από αν θέλω να λάβω ή να πάρω… Σε αυτόν δεν θα αναπτυχθεί ο Σπόρος.

Αυτός που δίνει είναι Βασιλιάς. Αυτός που ζητάει είναι Ζητιάνος. Αυτό εννοούσε ο Κύριος όταν είπε ότι: «Σαν Βασιλιάς θα περάσεις στη Βασιλεία των Ουρανών». Δηλαδή ο Βασιλιάς έχει και δίνει. Ο Ζητιάνος κάνει τα ίδια με τον βασιλιά αλλά θέλει να λάβει. Άρα πρέπει να δείτε αν είστε Ζητιάνοι ή Βασιλιάδες… Όταν δίνετε με πρόθεση να λάβετε, είστε Ζητιάνοι

Και προσέξτε – δε μιλάω για την καθημερινότητα – μιλάω για την Εσωτερική Πρόθεση. Μπορεί να κάνεις κινήσεις Αγάπης, με Πρόθεση να «χρεώνεις» τον άλλον, και παρόλο που αυτό είναι αόρατο ο άλλος τη «χρέωση» την αντιλαμβάνεται… Αν είναι αδύναμος χαρακτήρας, και αυτό εισχωρήσει ή στο μυαλό του ή στο Πλέγμα του, θα νιώσε ενοχή. Δεν θα μπορεί να καταλάβει γιατί αφού του έκανες ένα δώρο, αυτό δεν του έδωσε χαρά… Γιατί ενώ τον φίλησες, νιώθει άσχημα…

«Μα τα κάνω όλα τέλεια. Όπως ακριβώς μου είπες..!» - Ναι, αλλά με τι Πρόθεση;…

Αν σου πει κάποιος ότι οι πράξεις σου έχουν ιδιοτέλεια, δεν είναι και τόσο ευχάριστο… Ένας άνθρωπος αυτής της κατηγορίας, αν θέλει (για παράδειγμα) να είναι «Αρχηγός», θα διαλέξει να κάνει ένα επάγγελμα που να του δίνει αναγνωρισιμότητα και εξουσία: γιατρός, δάσκαλος αστυνομικός, δικαστής, και μέσα από την «εικονική προσφορά» θα λαμβάνει σεβασμό. Το να διδάσκω παιδιά μπορεί να σημαίνει πως ενδόμυχα προσδοκώ τον θαυμασμό ή τον σεβασμό τους. Το να θέλω να γίνω θεραπευτής ίσως να συγκαλύπτει μια προσδοκία δύναμης.

Δύο δάσκαλοι διδάσκουν. Την ίδια ύλη. Με τον ίδιο τρόπο. Τα παιδιά του ενός μαθαίνουν. Τα άλλα ξεχνάνε κι αυτά που ξέρανε. Ο λόγος; Ο ένα δάσκαλος δίνει – ο άλλος παίρνει. Τα παιδιά του πρώτου μετά από μια ώρα μαθήματος είναι γεμάτα ενέργεια, ενώ τα παιδιά του δεύτερου θέλουν να πάνε για ύπνο. Εξωτερικά κι οι δύο δάσκαλοι διδάσκουν.

Δύο χειρούργοι. Αν ο ασθενής πάει στον έναν που είναι δοτικός θα θεραπευτεί. Αν πάει στον άλλο που έχει προσδοκία, θα πεθάνει. Γιατί; Γιατί αυτό που γιατρεύει είναι η Πρόθεση. Αυτό που σκοτώνει είναι η Πρόθεση.

Η Πρόθεση δηλώνει μια Αλήθεια. Και δεν είναι ευχάριστο να βγαίνει στην επιφάνεια. Γι’ αυτό κρυβόμαστε πίσω από «ταμπέλες».

Θα ήταν πάρα πολύ τίμιο να πεις στον άντρα σου «Κάθομαι δίπλα σου γιατί φοβάμαι» από το να πεις «Κάθομαι δίπλα σου γιατί σ’ αγαπάω». Δίπλα του στέκεσαι και στις δύο περιπτώσεις. Η μια έχει Αλήθεια – η άλλη Ψέμα. Άλλη πρόθεση. Έτσι λοιπόν, αν ζητήσουμε σήμερα να αποκαλυφθούν οι Προθέσεις σας θα έχουμε πρόβλημα.

Ο Θεός «ως τιμωρός στο μυαλό μας», δεν «τιμωρεί» την πράξη, «τιμωρεί» την πρόθεση. Και βεβαίως δεν την «τιμωρεί», αλλά επειδή γνωρίζει την Εσωτερική σου Πρόθεση, απλά την επιβεβαιώνει. Την τιμάει…

Παράδειγμα: Εσύ μπορείς να κωπηλατείς τη βάρκα σου για να πας απέναντι (να κάνεις μια αλλαγή), και η Εσωτερική σου Πρόθεση να είναι: να μην κουνηθεί η βάρκα (χωρίς να αλλάξει τίποτα). Ο Θεός θα επιβεβαιώσει την Πρόθεσή σου – η βάρκα σου δεν πάει ούτε ένα μέτρο.

«Μα κωπηλατώ» λες εσύ.. - Μα η Πρόθεσή σου είναι να μη φύγει η Βάρκα…. «Μα τι άλλο να κάνω; Τα πάντα έχω κάνει…!!! - Η Πρόθεση ποια είναι;;;;;

«Μα ψάχνω να βρω δουλειά..!!!» - Μα δε θες να δουλέψεις. Θέλεις να κάνεις ότι θες να βρεις για δουλειά… Αν η πρόθεσή σου ήταν να δουλέψεις, αυτό θα συνέβαινε.

Ο Θεός τιμάει την Πρόθεση. Η Πρόθεση είναι Ψυχική Ενέργεια. Όταν λοιπόν, δεν πραγματοποιείται αυτό που θέλετε, αυτό σημαίνει ότι η πρόθεσή σας είναι να μην πραγματοποιηθεί… Και εσείς λέτε: «Έκανα τα πάντα».

Αυτό που χρειάζεται να δείτε, είναι την Πρόθεση πίσω από τις Πράξεις σας… Αλλά θέλετε να τη δείτε; Είστε έτοιμοι; Ή θέλετε να παίξετε με το μυαλό σας; Ποια είναι η Πρόθεσή σας; Μπορείτε να την καταθέσετε; Ξεκινήσετε με τα απλά..

Λες: «Δε βρίσκω σχέση. Γιατί δε βρίσκω σχέση». - Γιατί η Εσωτερική Πρόθεση είναι πως θέλεις να είσαι μόνη σου… Τους διώχνεις πριν έρθουνε. Μόλις πλησιάσουν στο ένα μέτρο φεύγουνε…

Για να μπορείς μετά να λες: «Εγώ τα κάνω όλα σωστά, αλλά φταίνε οι άντρες. Φταίει η Ζωή. Ο Θεός φταίει. Ο «Τιμωρός», ο «Κριτής»… Αυτή είναι η Πρόθεση… Κι ο Θεός λέει: «Δε με ενδιαφέρει τι κάνεις. Τι πρόθεση βάζεις στις Πράξεις σου με νοιάζει…»

Τι ωραία που το είπε ο Κύριος: «Με ένα Φιλί προδίδεις τον Κύριό σου;;;»… Δεν θα μπορούσε απλά να τον δείξει με το χέρι του; Γιατί τον φίλησε; Γιατί διάλεξε να προδώσει την Αγάπη με ένα Φιλί;

Γιατί ήταν η Προδοσία στην Πράξη… Γιατί πίσω από το Φιλί του (μια πράξη Αγάπης), κρυβόταν η Πρόθεση της Μη-Αγάπης. Κρυβόταν όλη η Προδοσία.

Αν βγάζαμε φωτογραφία εκείνη τη Στιγμή, χωρίς άλλα δεδομένα και τη δείχναμε σε κάποιον, θα έλεγε: «Τον αγαπάει». - Που το ξέρεις; «Αφού τον φιλάει…!!!» - Τον προδίδει αυτή τη στιγμή… «Η φωτογραφία λέει άλλα..»

Όλα τα ζευγάρια παντρεύονται. Όλα έχουν φωτογραφίες γάμου. Εξωτερικά είναι όλα τέλεια: χαμογελαστοί, ευτυχισμένοι… Βέβαια, αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά τα μάτια τους, την έκφραση, τη στάση του σώματος, θα καταλάβεις την Πρόθεση… Θα δεις ίσως το Φόβο. Θα δεις την Κτητικότατα. Την Παγωμάρα… Λίγο παρατηρητικός να είσαι θα δεις περισσότερα… Που θα κάτσει ο μπαμπάς κι η μαμά. Η Πρόθεση μετράει. Η Πρόθεση είναι «Δε στη δίνω. Είναι δικιά μου» - ο μπαμπάς θα κάτσει δίπλα στη Νύφη… «Ποτέ δεν την παντρεύτηκες – θα μου ανήκει πάντοτε» - η Πρόθεση μετράει.

Πως ξέρεις την Πρόθεση; - Την αισθάνομαι…

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε να νιώθετε την Πρόθεση πίσω από τις Πράξεις σας, γιατί αυτό θα σας απελευθερώσει…

Μη ρωτάτε: «Γιατί δεν ανθίζει ο Σπόρος μου;» (η Ζωή μου, το παιδί μου, η Καρδιά μου κλπ.) Ρωτήστε τον Εαυτό σας: «Ποια είναι η Κρυμμένη Πρόθεση;» Και μετά νιώστε…

Όλες οι κινήσεις της ζωής σας, σε ασυνείδητο επίπεδο, είχανε Πρόθεση. Μπορείτε να τη δείτε αν θέλετε. Μην παραμυθιάζεστε όμως…

• Ή θέλετε να δώσετε (και έχετε ευθύνη που το δίνετε), γιατί το ότι έχετε Αγάπη δε σημαίνει ότι θα τη δίνετε και σε όλους. Αν ο άλλος την παίρνει συνεχώς και τη σκορπάει, είναι ευθύνη σας πού διαθέτετε την Ψυχική σας Ενέργεια… Μη τη πετάτε. Δίνετε με Σοφία.

• Ή θέλετε να πάρετε. Μπορεί να λέτε και να δείχνετε Αγάπη, αλλά η Πρόθεση σας να ενέχει προσδοκία, ανάγκη, ή φόβο. • Μπορεί να δίνετε και να περιμένετε «αντάλλαγμα» ή η Πρόθεση σας να κρύβει εκμετάλλευση: «Πίνεις» προς εκμετάλλευση»… Δεν θα ξεδιψάσεις ποτέ… Και ο Σπόρος θα στραγγίξει…

Γιατί τα λέω αυτά σήμερα;

Γιατί από 1/1/2014, η Πρόθεση θα εκδηλώνεται ακαριαία…

- Τι εννοείς;

Εννοώ ότι με το καινούργιο έτος, η Δόνηση θα αλλάξει επίπεδο, κι αν μέχρι τώρα η πρόθεση μιας πράξης χρειαζόταν – ας πούμε δυο μήνες – για να «επιστρέψει» την ενέργειά της σε εμάς, τώρα θα γίνετε ακαριαία…

Κάποιος κλώτσησε ένα σκύλο πριν δύο μήνες. Σήμερα, ένας άλλος σκύλος τον δάγκωσε (βίωσε δηλαδή το αποτέλεσμα της πρόθεσης της πράξης του να κάνει κακό). Από 1/1/2014, όποιος «κλωτσήσει σκύλο», την ίδια στιγμή θα βιώνει το αποτέλεσμα της πρόθεσής του…

- Γιατί;

Γιατί μέχρι τώρα «θερίζαμε αυτό που σπέρναμε» με χρονοκαθυστέρηση... Όσο όμως το Φως έρχεται πιο κοντά στη Γη, οι Σπόροι εκδηλώνονται πιο γρήγορα… Όσο περισσότερο Φως, τόσο μεγαλύτερη η ταχύτητα της εκδήλωσης..

Από την καινούργια χρονιά η πρόθεση θα εκδηλώνεται ακαριαία: Πράξη – Πρόθεση – Αποτέλεσμα…

Όταν θα βγει ένας πολιτικός και θα κοροϊδεύει τη Δευτέρα – την Τρίτη θα έχει τα Αποτελέσματα της Κοροϊδίας… Δε θα περιμένουμε δέκα κυβερνήσεις.

Μόλις λέτε ένα Ψέμα – την Τρίτη, την Τετάρτη θα το «θερίζετε».

2014 = 7 (επτά) – θα έχουμε Αποκαλύψεις με καταιγιστικούς ρυθμούς… Θα είναι η Χρονιά της Πλήρους Αποσύνθεσης. Οτιδήποτε Ψεύτικο θα φεύγει…

Άρα είναι πολύ σημαντικό να ασχοληθείτε με τις Προθέσεις σας – 15 ημέρες πριν το 2014. Να κάνετε Επιλογές βάση Πρόθεσης.

Ότι έχετε σπείρει όλα αυτά τα χρόνια – θα τα θερίσετε μέσα στο 2014. Όλα…!!! Θα βγουν έξω όλα τα «αγριόχορτα» που πρέπει να καθαρίσετε. Όποιος δεν επιλέξει να τα καθαρίσει – θα πνιγεί σε αυτά. Ο Ηλίθιος θα το ακούσει αυτό με Φόβο. Δεν έχει ίχνος Φόβου. Η Πραγματικότητα δεν έχει Φόβο. Έχει Συνέπειες. Έχει Επιλογές…

Επέλεξες; Θα λάβεις. Επιλογή και Τίμημα… Δεν θα μπορείτε πια να κοροϊδεύεστε – αρκετά με την Κοροϊδία..

Θα μείνετε έκπληκτοι με τις ταχύτητές. Ο Κύριος έρχεται. Το Φως θα ολοκληρώσει την Έλευσή Του το Πάσχα του 2015.

Αυτά από εμένα…

Δαυίδ

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page